Fiecare raport de evaluare elaborat de noi, îți va oferi informații utile referitoare nu numai la valoarea de piață a activelor evaluate, dar și la poziționarea lor în piața de referință.

Astfel, înainte de a face o investiție sau atunci când ai nevoie vinzi o proprietate, informațiile din raportul de evaluare te ajută să iei cea mai potrivită decizie. Iți oferă un avantaj iîn fața partenerilor de afaceri și te ajută în procesul de negociere.

Insă o evaluare nu este  de ajutor doar în mediul de afaceri. Conform legislației în vigoare, persoanele fizice care dețin construcții utilizate în scop nerezidențial, precum si persoanele juridice care detin construcții utilizate în scop rezidențial sau nerezidențial plătesc impozit pe aceste active. Codul fiscal menționează că impozitarea construcțiilor se face, de regulă, în baza unui raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat ANEVAR. Scopul acestui tip de evaluare determinarea valorii impozabile. Evaluatorul va estima valoarea impozabilă a construcțiilor, iar contribuabulul va depune raportul de evaluare la serviciul de taxe si impozite pe raza căruia se afla respectivele active.

Trebuie reținut faptul că valoarea impozabilă nu reprezinta valoarea de piață, valoarea justă sau orice alt tip de valoare definit în standardele ANEVAR. Aceastaă valoare nu se poate înregistra în situațiile financiare ale contribuabililor și nu este recomandat a fi folosită pentru tranzacții imobiliare.

Contribuabilul poate să nu opteze pentru  un raport de evaluare, iar în acest caz, valoarea impozabilă este determinată de către serviciile de taxe și impozite. Însă un raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat oferă o valoare bazată pe calcule și, acolo unde este necesar, pe studierea pieței spre deosebire de valoarea impozabilă determinată de informațiile statistice utilizate de serviciile de taxe și impozite.